Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grepolis Timer

A Grepolis Timer egy .net 2.0 alatt futó program.

Erre használható:

- Sarcolási idő nyilvántartása, kijelzése.

- Támadások, egység indítások megszervezése, ellenőrzése, figyelmeztetés, ha közeleg az indítási idő.

Teljesen ingyenes, szabadon terjeszthető. Elsősorban saját célra készült, de szívesen fogadok minden bírálatot, ötletet, hibajelzést. És nem vállalok felelősséget semmilyen mellékhatásért, amit a program használata okozhatott (mert szerintem ilyen nincs)...

Nincs kapcsolata a böngészővel, csak adatokat, időpontokat tárol, visszaszámlálással mutatja a hátralévő időt.

A futtatásához szükséges a .net 2.0 megléte, ez valószínűleg majdnem mindenkinek fent van, ha nincs, a Microsoft oldaláról letölthető: www.microsoft.com/downloads/hu-hu/details.aspx

A program legújabb verziója a Letöltések alatt érhető el. Nem kell telepíteni, a ZIP állományt kibontva egy futtatható programot kapsz, amit tetszőleges helyre be lehet másolni. Egy könyvtárból csak egy példányban fut, saját beállításokkal, amelyeket kilépéskor tárol. Ha több példányban, más beállításokka szeretnéd futtatni, más könyvtárba is be kell másolni, és onnan is indítani.

A program a saját elképzeléseim és kívánságaim alapján készült, egy emlékeztető. Visszaszámlálókat kezel, a különböző hátralévő időkhöz más szín tartozik, esetleg villogás, de a tálcára tett program adott időben visszaáll normál ablakra. De ezek, és sok minden állítható.

A program felső sorában ez látható:

pic_20110819120511.jpg

 

 

 

Itt kiválasztható, mit szeretnél látni, rákattintva látszik, még egyszer eltűnik. Zöld színnel jelzi, mit mutat éppen a program:

- A Grepolis szerver ideje

- T1, T2 két sarcolást segítő számláló

- 1, 2, 3, 4 mindegyik 10 indítási vagy egyéb eseményt tárol, mondjuk harc közben előre beállítod a küldési időpontokat.

A programból a jobb felsó sarokban az ablak bezárásával lehet kilépni. Menti az állapotokat, beállításokat, legközelebbi indításkor észre sem veszed, hogy egy ideig nem működött.

Az ablak minimalizálható, ilyenkor addig marad ott, amíg valamelyik számláló el nem éri azt a beállított értéket, amelynél újra látható lesz.

Alapbeállításban ha az ablakon állsz és a cursort valamilyen objektum fölé viszed, kis idő múlva kis magyarázat jelenik meg, ez segíthet az eligazodásban. Később, ha zavaró, kikapcsolható.

Grepolis szerver idő

pic_20110819121808.jpg

 

 

 

 

 

Kijelzi az aktuális időt, választhatóan lehet másodperc esetleg tizedmásodperc megjelenítés.

A + és - gommbal lehet (kell!!!) szinkronizálni a Grepolis szerver órához, ugyanis tapasztalataim szerint nagyon ritkán pontos, találtam már 15 mp eltérést, ami egy egység indításnál katasztrófa lehet. És többször is be kell állítani, mert naponta változik az eltérés!

Sarcolás

A T1 és T2 számláló a Grepolis 2.xx sarcolási funkcióit követi. Kettő van, mert lehet hogy egy új világ vagy új város esetén szeretnék gyakrabban sarcolni.

 A sarcolási idők a Grepolis 2.xx mostani értékei, de a programban állíthatók. Ha bekapcsolod a Zsákmány pipát, az értékek duplázódnak a játéknak megfelelően, de az éppen futó számlálás nem változik.

pic_20110819123613.jpg

A képen éppen áll a számláló. Négy, a sarcolási időket mutató nyomógombba állíthatom az idejét. Itt is mutathatja a másodperceket és tizedmásodperceket, ha bekapcsolom.

 Ha lenyomod az Indít gombot, futás állapotba kerül, ami azt jelenti, higy az Indít gombra vagy a futó számra kattintva újraindul a legutolsó értékkel, az időket megnyomva azzal az új értékkel. A Leáll gombbal újra a fenti képen látható állapotot veszi fel.

A futó számláló:

 pic_20110819124709.jpg

pic_20110819125147.jpg

A számláló értékétől függően más színt vesz fel, ezek állíthatók, ezek alapbeállításban 10 perc, 3 perc, 1 perc és 20 mp-nél váltanak, és 1 perc alatt villogni kezd. Az alsó sorban az az időpont látható, amire a sarc készen lesz.

 Ha letelt az idő

 pic_20110819125301.jpg

A piros nullák jelzik, hogy letelt az idő. Ilyenkor az alsó sor is piros, és azt mutatja, mennyi idővel ezelőtt lett 0.

 Események

Ha a felső sorban bekapcsolod az 1, 2, 3, 4 valamelyikét, valami ilyet látsz:

 pic_20110819131052.jpg

Ezzel most nem érdemes sokat foglalkozni, legfeljebb annyit, ha villogó pirssal 0 időt ír ki, akkor nincs beállított esemény, az utolsó időpont a felső sorában látható.

 Eseménynek neveztem el valamilyen beállított időpontot, ami lehet valamilyen egység indítási ideje, vagy egyszerűen egy bejegyzés. Egy kiválastott ablak (1,2,3,4) eseménycsoportokat tárol, csoportonként maximum 10 eseménnyel, tehát összesen 40-et.

Ha új eseményeket szeretnél hozzáadni, módosítani, vagy csak megnézni, nyomd le a Beállítás gombot, ekkor ezt látod:

 pic_20110819131212.jpg

Felső sorban szerkeszthető az aktuális eseményhez tartozó szöveg.

 Alatta a Grepolishoz illeszkedve felülről lefelé az egység indítás, a menetidő, és az érkezés. Ha az indulás piros, akkor ezekkel a beállításokkal már nem indítható, mert letelt az idő. Ezek alatt egy idő tartomány látszik, ami azt mutatja, hogy ha így indítod az egységet, a Grepolis beépített bizonytalansága miatt mikor érsz be ténylegesen.

A kék mezőben található gombokkal módosítható a kiválasztott idő (Indulás/Érkezés vagy Menetidő).

A világoskék hátterú mezőben több eseményt lehet beállítani, erről majd később...

A Világosbarna csoport az események másolását teszi lehetővé az eseménycsoportok között.

Az alsó sorban látható gombok:

Mégsem: a módosításokat, kivéve a másik csoportba másolást, elfelejti, visszatér a fő ablakra. Ugyanezt lehet elérni, ha a jobb felső sarokban az ablak bezárásra kattintasz.

Indítási idő most: Mint a felirat mutatja, beállítja az éppen kiválasztott esemény indítási idejét az aktuélis időre. Ezzel kicsit közelebb kerülhetünk a beállítandóhoz, kevesebb kattintás kell.

Beállít: A módosításokat véglegesíti, az új értékekkel visszatér a fő ablakra.

 Egy eseménybeállítás menete, ha egységet indítok:

- Megnézem a Grepolistban a menetidőt

- Rákattintok a Menetidő gombra vagy a mellette látható számra.

- A kék mezőben látható idő +/- gombokkal beállítom a pontos menetidőt, amit a Grepolisban láttam.

- Az Érkezésre vagy a mellette levő számra kattintok.

- Az Érkezés gomb mellett látható kis körrel lefixálom, hogy ez ne változzon. Az indulás melletti kör azt jelentené, hogy az marad fixen.

- Ugyancsak a kék mező gombjaival beállítom az érkezés pontos idejét. Alul látható egy Indulási idő most nyomógomb, azt érdemes az elején megnyomni, hogy minél közelebbi időpontról induljunk.

- A felső szövegben beírom, mit kell csinálnom.

Ha kész, lenyomom a Beállít gombot, elindul a számláló, és ez látható:

 pic_20110819175301.jpg

A felső sorban a beírt szöveg, alatta balról jobbra:

 Az 1-es szám azt mutatja, hogy csak 1 beállított esemény van. Mellette az indítási idő.

Középen a nagy szám a visszaszámláló, ennyi van még az indításig.

Alul a várható beérkezési idő és a beépített bizonytalansági tartomány.

 Esemény beállírása, ha csak jelzést szeretnék kapni

- A fenti lépések ugyanazok, kivéve, hogy a Menetidőt 0-ra kell állítani. Legkönnyebben duplán kattintva a menetidő számra nullázható.

Beállítás után ez látszik:

 pic_20110819182433.jpg

Egyetlen különbség, hogy ay érkezési idő alul hiányzik.

Több esemény kezelése

 Az eddig nem használt világoskék mezőben látható, hány esemény tartozik az eseménycsoporthoz. A azámozott gombok mutatják, azokkal lehet választani, melyiket szerkesztem.

Új eseményt az Új gombbal lehet  csoporthoz adni. A kiválasztott eseménzről másolatot készít. és a lista végére teszi. Több eseménynél a beállító ablak:

 pic_20110819183721.jpg

A Törlés eltávolítja a listából a kiválasztott eseményt.

 A Rendez/Ellenőriz előszőr rendezi a listát az indítás ideje szerint növekedve, majd pirosra színezi azon események hátterét, amelyeknél:

- Az indítási idő már elmúlt.

- A gomb felett beállítható időkülönbségnél hamarabb kell indítani az előző után. Ez arra jó, hogy legyen elég idő átlépni pl. egy másik városra.

 image_20110820_111552.jpg

A kéoen a 4. és 5. 60 másodpercnél közelebb van az előző eseményhez. Az eredeti beírási sorrend a rendezés miatt megváltozhatott. A piros szín a következő gombnyomásra eltűnik.

 Ha lenyomom a Beállít gombot, az időrendbe állítást automatikusan elvégzi, majd indul a visszaszámlálás, egymás után veszi elő az eseményeket, amelyik elmúlt, azt törli, kivéve az utolsót.

 image_20110820_111732.jpg

Itt 6 esemény várakozik az éppen kijelzettel együtt. Ha meg szeretnéd nézni, mik ezek, a Beállításban megteheted.

 Beállítások

A program működését, a kijelzéseket, értékeket lehet átírni. Ehhez  a felső sor Beállítások gombját kell lenyomni.

 image_20110820_113451.jpg

A felső sor erre a honlapra mutat, megnyitja az alapértelmezett böngészővel.

Mindig látható: Az ablak legfelül lesz, ez az alapértelmezett beállítás.

Indítás a Windows-zal: Beteszi a programot az Indítópultba. Ha feláll a rendszer, elindul a program.

Magyarázat: Ha bármilzen szövegen, gombon tartod a cursort, kis magyarázó szöveg jelenik meg, ez az alapértelmezett, de kikapcsolható.

Bizonytalanság: A Grepolisba beépítettek egy kis indítási bizonytalanságot, rz most +/-10 mp.

Villogás: Beállítható a villogási idő a kívánt értékre, 100 msec-es lépésben.

Sarc értékek: A 4 sarc érték módosítható, ha a Grepolis mást használna. Egyszer már volt egy módosítás, ha megtörténik, át kell írni.

A többi beállítás a számláló színváltásait, az értékhatárokat, és tulajdonságait vezérli.

A beállító ablakon vastag betűvel a számláló különböző állapotai olvashatók. Az állapothoz tartozó beállítások azzal egy sorban vagy bekeretezve láthatók. Az állítási lehetőségek:

Ha van beállítható érték, akkor ez az állapot értékhatárát állítja.

Csak másodperc: Ha beállítod, a perc/másodperc átvált csak másodperc módosításra.

Villog: Ha a számláló elérte az állapotot, villogni kezd.

A program látható: Ha a számláló belép az állapotbe, vagyis az értékhatár alá kerül, a minimalizált program ablaka látható lesz.

 Az állapot neve melleti színes kockára kattintva lehetőség van a szín módosítására, kicsit megváltozik az ablak:

 image_20110820_212207.jpg

Alul a csúszkákkal állítható az új szín, a kis kockában már a módosított látható.

Ugyanarra a színes kockára még egyszer kattintva a csúszkák eltűnnek.

Mégsem: A beállítás változásokat elvetjük, de néhány megmarad, pl. az Indítás a Windows-zal. Ugyanez a hatása a jobb felső sarokban az ablak bezáró gombnak. Visszatér a fő ablakra.

Eredeti: A számláló beállításaiba visszaírja azokat az értékeket, amivel a program először indult.

Visszaállítés: A számláló módosításait elveti, de marad a beállító ablakban.

Beállít: Módosítások mentése, visszatér a fő ablakra.

Tervek a következő verzióra:

Lesz egy Spec gomb, amivel különböző műveleteket elvégezni, pl. megjósolni 2 város távolságát ismert adatok alapján.

Egy kis előzetes a fejlesztésekből:

Az új megjelenés a Spec funkcióval:

 pic_20111013145541.jpg

Ha lenyomom a Spec gombot, ezt a képet látom:

 pic_20111013145608.jpg

Az első pont, a "Mivel támadnak" arra való, hogy ha nem tudjuk kikémlelni a támadó sereget, legalább nlmi információt szerezzünk, jelen esetben meg lehet jósolni a támadó leglassabb egységét.

 Ha lenyomom, ez a kép jelenik meg:

 pic_20111013145639.jpg

Amit be kell állítani:

 Indult min. - az a legkorábbi időpont, amikor indult a támadás. Ez lehet az, amikor utoljára beléptél, és még nem volt támadás, vagy következtetni lehet a jobb alsó sarokban felsorolt eseményekbő. Sajnos a támadás indulásának csak a meglétét jelzi, időpont nem tartozik hozzá.

 Indult max. - a legkésőbbi időpont, amikor indulhatott a támadás. Ugyanay érvényes, mint a kezdetre, vagy az események környezetéből jósolsz, vagy az eszlelés idejét írod be, vagyis, amikor beléptps és észrevetted.

Beérkezés - Ez pontosan beírható, felül a támadásra kattintva megjelenik a másodperc pontos idő.

Menetidő - ée kell mérni valamilyen egységgel, meddig tart az út. Mindegy, mivel, csak be kell állítani, és külön jelezni kell a kis négyzetekben, ha megvan a megfelelő épület vagy fejlesztés, mert ezek módosítják a menetidőt.

Ha a beállítás helyes és értékelhető, az eredmény egy lista, felsorolva a megadott feltételeknek megfelelő egységeket, pl.:

 pic_20111013145758.jpg

A listában az egység neve, a lehetséges fejlesztésekkel, ugyanúgy, mint a Menetidő megadásnál:

 +V - Világítótoronnyal

+T - Térképészet fejlesztéssel

+VT - Mindkettő kell (Világítótorony és Térképészet)

+M - Meteorológia fejlesztéssel

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Спасительная магия

(Illona, 2021.05.09 20:16)


<a href=http://marita-lion.ru>везение это</a>

Get with disregard offensive valuation pharmacy

(FaelgaL, 2021.05.09 14:08)

viagra order
viagra you cannot reply to topics in this forum
<a href="https://nodoctrprescript.com/#">viagra without a doctor prescription cvs
</a> - viagra levitra ou viagra
https://nodoctrprescript.com/# - viagra without a doctor prescription online pharmacies
viagra from canada user ratings

bixpudrhttli

(ndzgcpdb, 2021.05.09 11:08)

generic viagra without a doctor prescription http://viagarad.com/ - viagra for sale
sildenafil generic vs viagra
viagra prescriptions over internet <a href=http://viagarad.com/#>buy viagra 100mg</a> genuine viagra without a doctor prescription

Go out with discount vulgar valuation pharmacopoeia

(ZougDam, 2021.05.09 01:40)

comprar fildena generico
where to buy fildena in johor bahru
<a href="https://fildena-us.com/#">fildena 100 mg
</a> - fildena 10 mg effectiveness replies
https://fildena-us.com/# - fildena 100 purple
fildena 20 mg street value replies

ХОРОШИЙ АДВОКАТ

(JamesKaF, 2021.05.08 23:20)

АДВОКАТ НОВОСЕЛОВКА

<a href=https://advokat-zp.in.ua/>РЕГИСТРАЦИЯ БИЗНЕСА</a>

choloroquine

(chloroquine phosphate generic, 2021.05.08 09:47)

chloroquine natural sources https://chloroquineorigin.com/ choloquine

скачать симс 4 на андроид на русском языке

(Stephenwarne, 2021.05.07 23:16)

геометр даш скачать на андроид top-android

<a href=https://top-android.org/games/6915-lego-hero-factory-invasion-ru/>игру лего hero factory</a>

сбербанк банки ру рейтинг

(HowardNonge, 2021.05.07 21:30)

финам-банк открыть счет

<a href=https://chernykh.ffin.ru/>открытие брокерского счета в сбербанке стоимость</a>

Get with discount low amount dispensary

(Zustnug, 2021.05.07 16:27)

should people with nervous disorders take stromectol
0.2 mg/kg is how many 3 mg stromectol tablets
<a href="https://ivermectindc.com/#">ivermectin for covid 19
</a> - do i need a prescription for stromectol reddit
https://ivermectindc.com/# - ivermectin for horses
stromectol online bestellen

muzmo скачать бесплатно сборник

(Aileehoise, 2021.05.07 12:06)

вообще говоря, muzmo скачать музыку <a href=https://muzloman.me/music/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8F+%D1%80%D0%B0%D0%B7+%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0>скачать бесплатно песню маруся раз два три калина</a>

ליווי בתל אביב

(DarrenPhige, 2021.05.06 10:07)

"Greetings! Very helpful advice in this particular article! It is the little changes that will make the most important changes. Thanks a lot for sharing!"
<a href="https://www.israelxclub.co.il/נערות-שירותי-ליווי-בהרצליה/">נערות ליווי בהרצליה</a>
gder4563

Nag with disregard vulgar valuation dispensary

(ZasonMoulk, 2021.05.06 07:48)

levitra from canada online pharmacy display options
levitra 20mg usergroups
<a href="https://kamagradct.com/#">kamagra - contents
</a> - levitra 5mg dosage legend
https://kamagradct.com/# - kamagra 100mg
levitra information canada home page

priligydapoxetinex

(dapoxetine, 2021.05.04 16:13)

dapoxetine hydrochloride <a href="https://priligydapoxetinex.com/#">dapoxetine pills for sale</a>

Hello world

(Veoldvizal, 2021.05.03 21:25)

:)<a href=http://fccland.ru/>:)</a>:)

priligydapoxetinex

(dapoxetine, 2021.05.03 14:40)

dapoxetine hydrochloride <a href="https://priligydapoxetinex.com/#">priligy</a>

Внимание скидки Замочи сайт мошенника вирусные базы

(StasAlexey, 2021.05.03 02:43)

Готовы предложить наши профессиональные услуги:
"Устранение сайтов конкурента или мошенника!"
Спрашиваете, как это сделать?!
- Практический опыт наших специалистов - десять лет.
- Секретная разработка.
- Наращивание серьезной ссылочной массы порно и вирусными ссылками.
- Поисковая система молниеносно реагирует на наши используемые базы.
- Тексты с веб сайта спамятся, они моментально становятся неуникальными.
- У нас серьезные возможности и практический опыт в данном направлении.

Стоимость услуги 6000 рублей
Полная отчётность.
Оплата: Qiwi, Yandex.Money, Bitcoin, Visa, MasterCard...

Телегрм: @exrumer
Skype: xrumer.pro
WhatsApp: +7(977)536-08-36
email: support@xrumer.cc

Работаем со Студиями!

Видео кубань

(Irakliy, 2021.05.01 11:16)


<a href=https://kuban.video/full-hd.html>full hd видео</a>

avanaavanafil

(avana, 2021.04.30 01:31)

buy avanafil uk <a href="https://avanaavanafil.com/#">avanafil india</a>

chloroquine amazon

(chloroquine phosphate, 2021.04.29 14:28)

cloroquin https://chloroquineorigin.com/ what is chloroquine used for

vegacanadaviagra

(buy viagra from canada, 2021.04.27 06:47)

canada viagra https://canadaviagrastore.com/ is viagra the same in canada


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Következő » 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Május / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 44548
Hónap: 1060
Nap: 27